DanielMalinen Ajatus juoksee vapaasti

Kymmenen (epävarmaa) faktaa ihmisestä

Kädellisten perusominaisuuteen kuuluu agressiivisuus ja impulssiivinen käyttäytyminen. Nämä ominaisuudet ilmentyvät myöskin ihmisellä. Ainoa todella arvokas asia on vaisto.

 

Muiden kädellisten tavoin ihminen on myös sosiaalinen eläin ja viihtyy parhaisen yhteisössään. Yksinäisyys ja eristäminen on kaikille yksilöille henkisesti raskasta.

 

Kuitenkin, ihmisillä on luontainen tarve tehdä hyvää toisella saadakseen siitä mielihyvää dopamiinin muoodossa. Ihmisiä voisi kutsua jopa mielihyvä narkkareiksi.

 

Arkijärki hylkii tiedettä. Ihminen on epärationaalinen eläin, jota totuus ei kovinkaan paljoa voi kiinnostaa. Meidän on oltava aika älykkäitä jotta selviämme nokkeluutemme seurauksista.

 

Jokaista myönettyä oikeutta kohtaan on olemassa vastuu tai useampikin. Ihminen haluaa kuitenkin luonnollisesti päästä helpolla ja välttää vastuuta. Ei kuitenkaan ole oikeuksia ilman vastuuta.

 

Mustavalkoinen ajattelu on ihmisen keksintöä, vain ihmiselle jokin asia voi olla hyvä tai paha ja oikein tain väärin. Leijonalla omatunto ei kolkuta kun saalistaa seepran, eikä simpannsin kakkiessa.

 

Ihminen on kehittänyt moraalin hillitsemään omaa käyttäytymistä, sillä ihmisille on autistisen tärkeää määritellä mikä on oikein ja mikä väärin. Se synnyttää kuitenkin ennakkoluuloja.

 

Mielikuvitus on imiselle tärkeä luovuuden keskeinen tekijä. Mielikuvitus auttaa ihmistä selviämään parhaiten elossa vaikka se luo pelkoja. Hyvä mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto.

 

Ihmisen ei koskaan kannata kasvaa niin isoksi, etteikö voisi esittää kysymyksiä. Tärkein asia on olla lopettamatta kyselemistä. Ihminen oppii aina jotain uutta, ainoa tiedon lähde on kokemus.

 

Ihmisellä on kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä. Pessimisti ei ehkä pety mutta optimistille lasi on puoliksi täynnä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa